Локация

Жилищен парк Royal Garden се намира в един от най-предпочитаните квартали на град Пловдив, квартал „Отдих и култура“, между улиците „Константин Моравенов“, „Митрополит Максим“ и „ Ген. Никола Иванов”. Мястото предлага спокоен и изпълнен с удобства начин на живот.

Квартал “отдих и култура”

Атмосферата в квартала е приятна и спокойна. За нея допринася цялостната новоизградена инфраструктура, отлично поддържана паркова среда с обособени кътовете за почивка и прекарване на свободното време, детски площадки и фитнес на открито. Тук ще откриете уникална комбинация от удобства, които включват приятни места за разходка и отдих, уютни ресторанти, разнообразни магазини и зони за забавление. На пешеходно разстояние се намира Гребната база, паркът в близост допринасят за свеж въздух и природно разнообразие.

Насладете се на района

Шопинг

В близост до Royal Garden се намира Mall Plovdiv, който предлага разнообразие от марки и е притегателен център за всички любители на модата и приятните места за срещи с приятели. В него ще откриете разнообразни магазини за мода и аксесоари, офиси на банки и мобилни оператори, ресторант и световни вериги за хранене, сладкарница, кафенета, книжарница, детски център и модерни кино салони. В близост до жилищен парк Royal Garden се намират и хипермаркетите Kaufland и Lidl.

Кулинарно изживяване

На пешеходно разстояние от жилищния парк ще откриете уютни ресторанти, които предлагат разнообразна средиземноморска, мексиканска и европейска кухня, както и интересни гурме предложения.

В съседство с природата

Разположен до парк Розариум и парк Отдих и Култура, Royal Garden предлага на обитателите си множество възможности за разходка сред природата и спорт. Самo на 10 минути пешеходно разстояние се намира Гребната база – най-голямото съоръжение за спортно гребане на Балканите. Тя е едно от най-озелените и любими места за жителите на град Пловдив, което ще Ви очарова с поддържана, зелена околна среда, простор и прекрасни места за отдих.

Отлична спортна база и съоръжения

На Гребната база са разположени модерни тенис кортове, футболни игрища и велоалеи за всички любители на спорта. Спортните съоръжения са поддържани на високо ниво и благодарение на приятната обстановка, която създава природата наоколо са предпочитано място през топлите месеци.

Магията на Пловдив

Пловдив е най-древният жив град в Европа. Малко дестинации могат да се похвалят с толкова богата и разнообразна комбинация от култура, архитектура и история. Живописното му разположение от двете страни на река Марица и емблематични тепета определят част от неговата идентичност. Древната хубост на Пловдив, неговото стратегическо местоположение и културните събития през цялата година го превръщат в място на непрекъснати срещи на култура, античност и съвремие.

Завладяващи културни събития

Пловдив комбинира усещането за изкуство и история. В града по традиция има разнообразна програма от културни дейности като театрални постановки, мюзикъли, опера, балет и фестивали. През топлите месеци, много от тях се провеждат в Античен театър Пловдив, един от най-добре запазените и уникални по рода си антични театри в света, разположен в стария град.

Прочутите „Пеещи фонтани“ също са атракция предпочитана от местните жители. Те радват почиталите си с познати ритми и светлинно шоу и създават завладяваща атмосфера през летните месеци. В квартал Капана, разположен в същинския център на града, е средище на културни и музикални събития.

15мин до Античния театър
10мин до Капана
5мин до МОЛ Пловдив
10мин до Центъра на Пловдив
2мин до автобусна спирка
6мин до парка
2мин до голям хранителен магазин
3мин до фитнес

Пеещите фонтани

Прочутите „Пеещи фонтани“ също са атракция предпочитана от местните жители. Те радват почиталите си с познати ритми и светлинно шоу и създават завладяваща атмосфера през летните месеци. В квартал Капана, разположен в същинския център на града, е средище на културни и музикални събития.

Бунарджика

Бунарджик (често членувано Бунарджика) е едно от седемте тепета на българския град Пловдив. Oт площадката на паметника "Альоша" може да се види не само Пловдив във всички посоки, но и голяма част от тракийското поле. Намира се на запад от централната част на града. Със своята височина от 108м се нарежда на второ място сред седемте. В римско време е известен като "Хълма на Херкулес", тъй като там има голяма статуя на митичния герой. Хълмът е любимо място за почивка и излети на пловдивчани и е обявен за природна забележителност.

Стария град

Пловдив е най-старият град в Европа с уникалена по рода си антична част, разположена на естествено възвишение – трихълмието (близко разположените хълмове Джамбаз, Небет и Таксим). Там можете да се потопите в магията на миналото. Там се намира и Римският театър, известен още като Античния театър на Филипопол - един от най-добре запазените в света. Старият град е неповторимо изживяване сред прекрасни гледки, музей, впечатляваща архитектура и култура.

1 / 3

Вижте на картата: