Архитектура

Проектът включва две Г-образни жилищни сгради - Сграда 1 в североизточния край и Сграда 2 в югозападния край на имота. Разположението им е съобразено с изискването за осигуряване на оптимален простор и градина с максимална площ. Позиционирани са в хармония една с друга, за да създадат вентилирано вътрешно пространство. Входовете и алеите в комплекса са проектирани така, че да предоставят лесен достъп и връзка с околните пространства.
Сградите са решени в светли и спокойни земни тонове, което улеснява вписването им в средата.

construction Apartments image
Посветихме време и страст, за да планираме и проектираме средата, която служи по най-добрия начин на своите обитатели и устойчиво се развива във времето.

арх. Цветан Петров,
архитектурно бюро "Иво Петров Архитекти"

До интегрирането на индивидуални елементи, като част от архитектурното решение, доведе необходимостта от търсене на оптимална осветеност и ослънчаване. За целта са проектирани лоджии, а издадените остъклени елементи целят да бъде привлечено максимално количество светлина. От югоизточната страна на сградите са позиционирани обширни тераси, които да се превърнат в любимото място за отдих на своите обитатели.

architecture page image architecture page image
2сгради
7жилищни етажа
118aпартамента
167паркоместа
2,85 мсветла височина

Двете сгради са на 8 етажа, от които 7 жилищни и един партерен, където са разположени гаражи и обслужващи помещения. Достъпът до жилищата се осъществява през три входа за всяка от сградите. Проектиран е подземен паркинг със 111 паркоместа и пряк достъп до жилищните секции. На партерното ниво са осигурени 21 двойни и 15 единични гаража за общо 56 автомобила.

В сградите са разположени общо 118 жилища - двустайни, тристайни, четиристайни и многостайни апартаменти. Те са просторни с отлично разпределение и функционалност. Характерни са правите форми, лесни за обзавеждане и създаващи условия за усвояване на всяка част от пространството. Апартаментите са със светла височина 2,85м.

architecture image
Architecture image