За сградите

Royal Garden се реализира в две фази. Първата фаза включваща Сгради 1 и 2 е напълно завършена и всички жилища в нея са продадени. Вторият етап, които е в процес на реализация, се състои от две жилищни сгради 3 и 4. Всяка от тях е с по 3 секции, а максималният брой апартаменти в една секция е 35. Разположението на сградите е съобразено с изискването за осигуряване на оптимален простор и градина с максимална площ. Входовете и алеите в комплекса са проектирани така, че да предоставят лесен достъп и връзка с околните пространства.

Сградите са решени в светли и натурални земни тонове и материали, допълващи красивата градина и околна среда. Изчистените линии и функционални разпределения са в основата на архитектурния проект. До интегрирането на индивидуални елементи, лоджии и еркери, като част от архитектурното решение, доведе изискването за оптимална осветеност на жилищата. На горните етажи на сградите са позиционирани премиум апартаменти с частни, обширни тераси, които да се превърнат в любимото място за отдих на своите обитатели, сред зеленина и неповторими гледки. Домовете в Royal Garden са проектирани с визия за оптимален комфорт чрез светла височина 2,85м, големи прозорци и просторни жилищни площи.

Quotes img

Посветихме време и страст, за да планираме и проектираме средата, която провокира и възпитава, която служи по най-добрия начин на своите обитатели и устойчиво се развива във времето.

арх. Цветан Петров

2

сгради

7

жилищни етажи

145

апартамента

166

паркоместа и гаражи

4 м

високи луксозни фоайета

2,85 м

светла височина на апартамент

Двете сгради са на 8 етажа, от които 7 жилищни и един партерен, където са разположени гаражи, търговски площи и обслужващи помещения. Достъпът до жилищата се осъществява през три входа за всяка от сградите. Проектиран е подземен паркинг със 115 паркоместа и 19 гаража и пряк достъп до жилищните секции. На партерното ниво са осигурени 12 единични и 10 двойни гаража за общо 32 автомобила. На партерно ниво има 7 търговски помещения.

В сградите са разположени общо 145 жилища - двустайни, тристайни, четиристайни и многостайни апартаменти. Те са просторни с отлично разпределение и функционалност. Характерни са правите форми, лесни за обзавеждане и създаващи условия за усвояване на всяка част от пространството. 

окабеляване за „умен дом“

подова шумоизолация

висок клас алуминиева дограма

система за пречистване на питейната вода

2600 м2 зелена градина

фасадна топлоизолация

вентилируема фасада с HPL

система за превенция от наводнения

система за пречистен въздух в премиум апартаментите

отопление от ТЕЦ

Строителство и иновации


В реализацията на проекта са заложени висококачествени материали на водещи в сферата марки. Ще бъдат използвани ефективни топлоизолационни материали. Последните два етажа ще са изпълнени с вентилируема фасада от HPL.
Планирана e висок клас алуминиева дограма.
За редуциране на шума в апартаментите се предвижда поставянето на шумоизолация под подовата замазка. За да бъдем в крак с модерните технологии е заложено допълнително окабеляване за „умен дом“. Ще бъде изградена система от филтри премахващи наличието на твърди частици в питейната вода и подобряващи вкусовите й качества. За спокойствието на живущите залагаме монтаж на датчици за вода като част от системата за превенция от наводнения.
В премиум апартаментите ще има система за пречистен свеж въздух с възможност за контролиране на влажността.
Отоплението е от ТЕЦ, като за дистрибуцията на топла вода ще бъде изградена централна система от абонатната за всяка сграда и допълнителна възможност за резервно захранване с индивидуални бойлери.

Конструктивната схема на сградите ще е скелетна – безгредова с плоски покриви, монолитно строителство. Всяка жилищна секция ще разполага с луксозно обзаведени фоайета с височина 4 метра и луксозни общи части създаващи уют още при влизането в сградата. До всеки апартамент в комплекса ще бъде изградена оптична връзка и видеодомофонна система за контрол на достъп.
На ниво сутерен се достига чрез автомобилна рампа. Гаражните врати са секционни с автоматизирано дистанционно управление. Ще бъдат инсталирани и станции за зареждане на електроавтомобили