За сградите

Royal Garden се реализира в две фази. Първата фаза включваща Сгради 1 и 2 е напълно завършена и всички жилища в нея са продадени. Вторият етап, които е в процес на реализация, се състои от две жилищни сгради 3 и 4. Всяка от тях е с по 3 секции, а максималният брой апартаменти в една секция е 35. Разположението на сградите е съобразено с изискването за осигуряване на оптимален простор и градина с максимална площ. Те са хармонично разположени една спрямо друга, за да създадат вентилирано вътрешно пространство. Входовете и алеите в комплекса са проектирани така, че да предоставят лесен достъп и връзка с околните пространства.

Сградите са решени в светли и натурални земни тонове и материали, допълващи красивата градина и околна среда. Изчистените линии и функционални разпределения са в основата на архитектурния проект. До интегрирането на индивидуални елементи, лоджии и еркери, като част от архитектурното решение, доведе изискването за оптимална осветеност на жилищата. На горните етажи на сградите са позиционирани премиум апартаменти с частни, обширни тераси, които да се превърнат в любимото място за отдих на своите обитатели, сред зеленина и неповторими гледки. Домовете в Royal Garden са проектирани с визия за оптимален простор чрез високи тавани 2,85м, големи прозорци и светли жилищни площи с отворен план.

Quotes img

Посветихме време и страст, за да планираме и проектираме средата, която провокира и възпитава, която служи по най-добрия начин на своите обитатели и устойчиво се развива във времето.

арх. Цветан Петров

2

сгради

7

жилищни етажи

145

апартамента

166

паркоместа и гаражи

7

търговски площи

2,85 м

светла височина

Двете сгради са на 8 етажа, от които 7 жилищни и един партерен, където са разположени гаражи, търговски площи и обслужващи помещения. Достъпът до жилищата се осъществява през три входа за всяка от сградите. Проектиран е подземен паркинг със 115 паркоместа и 19 гаража и пряк достъп до жилищните секции. На партерното ниво са осигурени 12 единични и 10 двойни гаража за общо 32 автомобила. На партерно ниво има 7 търговски помещения.

В сградите са разположени общо 145 жилища - двустайни, тристайни, четиристайни и многостайни апартаменти. Те са просторни с отлично разпределение и функционалност. Характерни са правите форми, лесни за обзавеждане и създаващи условия за усвояване на всяка част от пространството. Апартаментите са със светла височина 2,85м.

Строителство и иновации


В реализацията на проекта са заложени висококачествени материали на водещи в сферата марки, както и иновативни системи и решения:

• Фасадна топлоизолационна система, като последните два етажа ще са изпълнени с вентилируема фасада от HPL
• Висок клас алуминиева дограма
• Подова шумоизолация
• Допълнително окабеляване за „умен дом“.
• Система за пречистване на питейната вода и подобряване на вкусовите й качества.
• За спокойствието на живущите ще бъдат монтирани датчици за вода като част от системата за превенция от наводнения.
• В премиум жилищата ще има система за пречистен свеж въздух с възможност за контролиране на влажността.
• Подсигурено е отопление от ТЕЦ, като за дистрибуцията на топла вода ще бъде изградена централна система от абонатната за всяка сграда и допълнителна възможност за резервно захранване с индивидуални бойлери.

Конструктивната схема на сградите ще е скелетна – безгредова с плоски покриви, монолитно строителство. Всяка жилищна секция ще разполага с луксозно обзаведени фоайета с височина 4 метра и луксозни общи части създаващи уют още при влизането в сградата. До всеки апартамент в комплекса ще бъде изградена оптична връзка и видеодомофонна система за контрол на достъп.
На ниво сутерен се достига чрез автомобилна рампа. Гаражните врати са секционни с автоматизирано дистанционно управление. Ще бъдат инсталирани и станции за зареждане на електроавтомобили

окабеляване за „умен дом“

подова шумоизолация

висок клас алуминиева дограма

система за пречистване на питейната вода

2 600 m2 зелена градина